018 4100 555 018 25 25 55

Program putovanja:

1.  Dan. Polazak iz  Niša oko 14h sa parkinga kod DIS-a, iz Beograda sa dogovorenog mesta u popodnevnim satima. Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna voznja sa usputnim kraćim zadrzavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2.  Dan.Dolazak u BOLONJU oko podneva. Zadrzavanje oko 3 sata u istorijskom centru grada. Kraće razgledanje uz šetnju: Tornjevi „blizanci“, trg Mađore, bazilika Svetog Petronija, palata kralja Enca, fontrana Neptun. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja do regije Toskana. Dolazak u MONTEKATINI TERME. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Noćenje.

3. Dan. Doručak. Slobodno vreme, poludnevni fakultativni izlet do PIZE. Dolazak u Pizu. Obilazak Polja čuda uz razgledanje: krstionica Svetog Jovana, katedrala Svetog Renijera, Krivi toranj „Campo Santo“. Slobodno vreme. Povratak u Montekatini, slobodno vreme ili polazak na fakultativni izlet u FIRENCU. Odlazak do mesta Sesto Fiorentino odakle se kreće vozom do centra Firence. Po dolasku sledi organizovano razgledanje grada: Bazilika San Lorenco sa kapelama Medičijevih, trg Duomo, Đotov zvonik, katedralaCvetne Bogorodice, Krstionica, Stari most, trg Sinjorija (svojevrsni muzej na otvorenom sa brojnim skulpturama, remek-delima renesanse: Mikelanđelov „David“, Amanatijev „Neptun“...), Stara palata – nekadašnje sedište moći Fjorentinske Republike...Slobodno vreme za individualne aktivnosti i posete muzejima i galerijama.... polazak iz Firence vozom do Sesto Fiorentina. Povratak u hotel. Noćenje.

    4. Dan.  Doručak. Celodnevni fakultativni izlet ka živopisnim predelima oblasti Kjanti, svetski poznatoj po proizvodnji vrhunskih vina. Poseta malom, srednjovekovnom gradiću  SAN ĐEMINJANO koji je očuvao svoj istorijski centar i ambijent iz 13. i 14. veka. Grad je poznat po nadimku „Grad tornjeva“. Turisti u njemu vole da kupuju čuvena toskanska vina, začine, domaće proizvode  sa toskanskih farmi, ali i da probaju svetski čuveni sladoled. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak puta do SIJENE. Šetnja gradom uz razgledanje: Duomo – jedna od najepših Katedrala Italije; zamenski trg Kampo na kome se održava jedan od najživopisnijih gradskih fešti („Palio“), na trgu se nalazi veličanstvena palata Publiko sa tornjem Manđija, kontrade puža, pantere, akvile...Sobodno vreme. Polazak iz Sijene i povratak u Montekatiniu hotel. Noćenje.

       5. Dan. Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme ili polazak za celodnevni fakultativni izlet sa obilaskom nacionalnog parka CINQUE TERRE. Odlazak busom do luke LA SPECIJA, odakle će se koristiti lokalni voz koji povezuje svih pet naselja u sastavu nacionalnog parka „Cinque Terre“ u Ligurijskoj provinciji La Specija. Cinque Terre sačinavaju sledeća seoca: MONTEROSA AL MARE nalazi se u sredini malog zaliva sa kućama u obliku kula. VERNACA je izgradjena na uzvišenju oko crkve Svete Margarite Antiohijske iz 13.veka izgradjene u stilu ligurijske gotike. KORNILJA se nalazi na brdu okruženim vinogradima i ima oko 300 stanovnika. Najmanje je naselje regije odakle se sa platoa u blizini crkve vide ostala četiri naselja. MANAROLA je izgradjena  delom uz more a delom na brdu oko crkve San Lorenco iz 14.veka. RIOMAĐORE, najveće među ovim naseljima sa oko 1700 stanovnika, leži duž potoka Mađore ba stenovitim padinama i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Obilazak sela i zadržavanje je individualno, a svi putnici dobijaju voznu kartu koja važi neograničen broj puta u toku jednog dana. U večernjim satima polazak iz La Specije ka Srbiji. Noćna vožnja preko Toskane, Emilije, Veneta....i dalje preko Slovenije i Hrvatske.

   6. Dan. Dolazak u Srbiju u popodnevnim satima. Kraj programa

Cena aranžmana: 199e

 

Aranžman obuhvata:

 

·Prevoz turističkim autobusom na relacijama navedenim u programu

 

·Smeštaj u hotelu sa 3* u Montekatini termana u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni “bufet” doručak)

 

·Panoramsko razgledanje

 

·Usluge turističkog vodiča tokom putovanja

·Obilazak Bolonje prema programu

 

·Troškove organizacije, vođenja i realizacije aranžmana

 

Aranžman ne obuhvata:

•          Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€). PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA

•          Fakultativne izlete i individualne troškove

•          Doplata obaveznu gradsku komunalnu taksu u Montekatiniju koja za sva tri noćenja iznosi 4

 

Popusti i doplate:

·treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 5€

·doplata za 1/1 sobu iznosi 90

·doplata za dodatno sedište u busu 100

·doplata za biranje sedišta 20€

 

 

Cene fakultativnih izleta po osobi:

·San Điminjano I Sijena - 35

·Firenca sa voznim kartama 40€

·Pizza 30€

·Cinque Terre  sa voznim kartama 45€

 

Način plaćanja:

·Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

· 40% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja

·40% prilikom rezervacije , ostatak odloženo čekovima građana ili administrativnom zabranom bez uvećanja  do 15.12.2023

 

Smeštaj u hotelu slične kategorije:

Hotel INNOCENTI *** Hotel Innocenti se nalazi na 5 minuta hoda od centralne železničke stanice Montekatini, na samo nekoliko metara od gradskih termalnih banja. Nudi veliku sunčanu terasu sa bazenom.. Sobe u hotelu Innocenti su uređene u toplim bojama i imaju popločane podove i nameštaj od drveta. Sve su klimatizovane, a neke gledaju na bazen ili brda Montekatini Alto. Ovaj hotel u porodičnom vlasništvu takođe nudi besplatan bežični internet i besplatan internet terminal u predvorju. Doručak je na bazi švedskog stola.

OPŠTE NAPOMENE I INFORMACIJE O PUTOVANJU:

 

Napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. ostavljanje vrednih stvari u autobusu nije preporučljivo, jer prevoznik ne odgovara za iste! u slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti.  Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja... ne rade.Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).Ne čeka se na granici obrada papira za povraćaj PDV-a.Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji, www.europa.rs ili u ambasadi, odnosno konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. 

Opšti uslovi

  • Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Clock travel licenca OTP 234/2021 kategorija Clock Travel osiguran je Bankarskom  garancijom broj 323LG34223390001 od 05.12.2022. godine, izdata od Eurobank Direktna A.D. Beograd, po Garanciji za dobro izvršenje posla zaključena 05.12.2022. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Clock Travel koji su sastavno deo prijave putovanja.

     

     Program broj 1, od 29.06.2023.