018 4100 555 018 25 25 55

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (29.10.2024) BEOGRAD – PARIZ

Čekiranje putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” u 15:00 časova. Poletanje za Pariz u 17:05 časova (Let JU242). Sletanje u Pariz na aerodrom “Šarl de Gol” u 19:40 časova. Transfer i smeštaj u hotelu. Noćenje.

2.dan (30.10.2024) PARIZ

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom sa lokalnim vodicem: Opera, Trg Vandom, Luvr, Trg Konkord, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trokadero, Ajfelova kula, Hotel Invalida, ostrvo Site, Katedrala Notr-Dam. Odlazak u kongresni centar na otvaranje kongresa. Slobodno vreme, individualan povratak u hotel. Noćenje.

3.dan (31.10.2024) PARIZ

Doručak. Individualni odlazak na kongres. Slobodno vreme ili fakultativna poseta Versaju. Noćenje.

4.dan (01.11.2024) PARIZ

Doručak. Individualni odlazak na kongres.Slobodno vreme za individualna razgledanja ili fakultativno krstarenje Senom, pesacki obilazak Pariza sa vodicem ili individualna poseta Diznilendu. Noćenje.

5.dan (02.11.2024)  PARIZ – BEOGRAD 

Doručak. Odjavljivanje iz soba oko 11:00 časova. Slobodno vreme ili fakultativna poseta muzeju Luvr. Transfer do aerodroma. Poletanje za Beograd u 20:25 časova (Let JU243). Sletanje u Beograd u 22:45 časova.

Cena aranžmana po osobi u evrima

(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

          Hotel

Usluga

 

29.10.2024-02.11.2024.

1/2

Doplata za 1/1

 

Mercure Paris La Defense 4*

 

5 dana/4 noćenja sa doručkom

925€

295€

 

Za uplatu celokupne cene aranžmana do 1.5.2024. ostvarjete popust od 50€

 

Mercure Paris La Defense 4*

5 dana/4 noćenja sa doručkom

875€

295€

 

           

Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem na upit.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: prevoz avionom na relaciji Beograd-Pariz-Beograd, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4*, na bazi 4 noćenja sa doručkom (samoposluživanje), panoramsko razgledanje grada, usluge vodiča na srpskom jeziku na destinaciji i troškovi organizacije putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja 97,33 evra (od toga EUR  12,00-YR  ne podleže refundaciji, a takse 4,48-LG EUR, 0,98-RF EUR, EUR 20,40-RS, EUR 0,22-RS, EUR 8,87-FR, EUR 12,70-FR i EUR 4,51-IZ, EUR 3,00-O4, EUR 30,17-QX su refundabilne). Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu aranžmana nije uračunato: obavezna gradska taksa, koja se plaća u hotelu u iznosu od 5,00 evra (podložna promeni) po danu i po osobi, fakultativni izleti i posete (obavezno prijavljivanje u agenciji za Versaj i Luvr) i putno zdravstveno osiguranje, sa preporukom da pokriva i lečenje Covida.

ZA NAVEDENE IZLETE POTREBNO JE PRIJAVITI SE PRE PUTOVANJA, ZBOG BLAGOVREMENE REZERVACIJE ULAZNICA.

FAKULTATIVNI IZLETI:

VERSAJ : Poseta velelepnom dvorcu izgrađenom u XVII veku, sedištu francuske monarhije od 1682. godine, kada je Luj XIV preselio dvorsku svitu i vladu iz Pariza u Versaj, pa sve do revolucije 1789. godine. Pre svrgavanja Luja XVI sa vlasti, dvorac je bio najluksuznija kraljevska palata u Evropi. Obilaze se: Veliki kraljevski apartman, Kraljičini apartmani i Dvorana ogledala. U cenu je uključeno: grupna ulaznica

za Versaj, odlazak i povratak vozom i metroom u pratnji vodiča i lokalni vodič u Versaju na srpskom jeziku. Povratak u Pariz. Cena izleta za odrasle je 75 evra.

KRSTARENJE SENOM: Sastanak sa vodičem i odlazak na krstarenje Senom panoramskim brodom. To je jedan od najlepših načina da se Pariz doživi na romantični način. Povratak u hotel. U cenu je uključeno: grupna ulaznica za krstarenje Senom, uz pratnju vodiča na srpskom jeziku. Cena izleta: 20 evra.

PEŠAČKA TURA- NAJSTARIJI DELOVI PARIZA: Sastanak sa vodičem i poseta najstarijim delovima Pariza: Montmartre, Crkva Sacre Coeur (najposećenija tačka Pariza, koja dominira gradom svojom belinom i položajem), najstariji vinograd okružen uskim ulicama u kojima su živeli i stvarali najpoznatiji slikari 19. i 20.

Veka, Place Tertr najromantičniji trg ovog grada, poslednja vetrenjača Pariza i legendarni Moulin Rouge. U nastavku poseta Latinskoj četvrti, Luksemburškom parku, Panteonu, Sorboni, Bulevaru St. Germain i katedrali Notre Dame. Povratak u hotel. U cenu je uključeno: vodič na srpskom jeziku. Cena izleta: 40 evra.

LUVR : Luvr je jedan od najvećih i najpoznatijih muzeja na svetu. Nalazi se na desnoj obali Sene. U muzeju je izloženo skoro 35.000 predmeta od praistorije do 19.veka. Stalna postavka je izložena na površini od 60.600 m2. Mogu se videti neka od najdragocenijih umetničkih dela svetske baštine: antičke skulpture Miloska Venera i Pobeda iz Samotrake, Da Vinčijeva Mona Liza, Žerikoov Splav meduze...Kratka šetnja vrtom obližnje Kraljevske palate (Palais Royal) sagrađene po nalogu kardinala Rišeljea, poklonjene potom kralju, u kojoj se danas nalazi sedište Državnog saveta Francuske. Luvr je najposećeniji muzej na svetu, radnim danima ga poseti 15.000 turista na dan, od čega su 65% strani turisti. U cenu je uključeno: grupna ulaznica za Luvr i lokalni vodič na srpskom jeziku u Luvru. Cena izleta za odrasle je 70 evra, za decu do 18 godina je 55 evra.

 

Hotelski smeštaj:

 

Mercure Paris la Defence hotel 4*   https://all.accor.com/hotel/1546/index.en.shtml

Hotel se nalazi u modernom, poslovnom delu Pariza, u četvrti La Defense, Udaljen je oko 15 minuta hoda od tržnog centra Les 4 Temps, železničke stanice La Defense i metro stanice Grand ARCHE DE LA Defense, a 10-ak minuta od metro stanice Esplande de la Defense (Metro linija br1, sa kojom se direktno može prevesti do skoro svih najznačajnijih atrakcija Pariza). Svaka soba ima kupatilo (tuš), klimu, TV sa kablovskim programom, telefon, pristup wifi internetu. Sobe su male površine (ukupno sa kupatilom oko 10-13m2) i namenjene nepušačima. Doručak je kontinentalni i služi se po principu samoposluživanje

Hotel se nalazi u modernom, poslovnom delu Pariza, u četvrti La Defense. Udaljen je 4km od tržnog centra Les 4 Temps, 1 km od Trijumfalne kapije, 7km od Jelisejskih polja, 6km od Kongresne palate. U blizini hotela nalazi se metro stanica Nanterre-Préfecture (Metro linija sa kojom se direktno može prevesti do skoro svih najznačajnijih atrakcija Pariza). Hotel raspolaže sa 60 soba, ima restoran, bar. Sobe imaju kupatilo (tuš), klimu, TV sa kablovskim programom, telefon, pristup wifi internetu, mini bar, fen za kosu. Sobe su površine  18 m2, imaju francuski lezaj ili dva odvojena lezaja, namenjene nepušačima. Doručak se služi  po principu samoposluživanja.

 

VAŽNE NAPOMENE:

* Za fakultativne izlete Luvr i Versaj, obavezno je prijavljivanje u agenciji, a plaćanje po dolasku na destinaciju. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika. Najkasnije sedam dana pred put će biti potvrdjena ili ne realizacija izleta, u zavisnosti od raspoloživosti grupnih ulaznica, kao i njihov raspored po danima.

* Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

*  Putnici su u obavezi da  daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.

* Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.

* Vremena letova su podložna promenama. Putnici će o tačnom vremenu leta biti obavešteni dva dana pre putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promena leta od strane avio-kompanije.

* Usled promena cene goriva na tržištu nafte, moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važi će za sve prijavljene putnike.

OPŠTE NAPOMENE:

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 17. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 7 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor

usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja

• Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.

• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

• Lokalna turistička agencija, organizator izleta, zadržava pravo promene datuma i vremena polaska na izlet. Cene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 15 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj ceni.

• Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).

• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije Big Blue group d.o.o.

* Po ovom programu putovanja ugovaraju se posebni uslovi otkaza putovanja:

- Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 100 dana pre opočetka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškova,

-   50% ako se putovanje otkaže od 90 do 36 dana pre početka putovanja,

-   100% ako se putovanje otkaže od 35 do 0 dana pre početka putovanja.

Promena bitnih elemenata ugovora (ugovorenog  mesta, datuma putovanja, prevoznog sredstva, smeštajnog objekta, smeštajne jedinice), kao i nedobijanje vize, neplaćanje ugovorene cene i sl., smatra se odustajanjem putnika od putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA:

* gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

* preko računa. 

Opšti uslovi

  • U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IN-0000005, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon +381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165d ili na e-mail: office@globos.rs .

    Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane ORGANIZATORA je 7 dana pre početka putovanja. TWINS TRAVEL ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa n monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana.

    Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Organizatora Licenca OTP 121/2021 od 13.10.2021 Kategorija licence A.

    Cenovnik br.1 važi od 20.03.2024.