018 4100 555 018 25 25 55
list

Kuba

Kuba, najveće ostrvo Antila, koje je već početkom 20. veka postala turistička metropola. Bilo da uživate u kupanju i sunčanju na nekoj od peščanih plaža ili obilazite prelepe pejzaže u unutrašnjosti ostrva, Kuba će svakako biti jedno nezaboravno iskustvo.

Baracoa – Kutak na Kubi izgubljen u vremenu je za ljubitelje prirode i istorije nešto što se nikako ne sme propustiti.
Uživajte na plažama – Doživite neke od veličanstvenih zalazaka sunca na jednoj od mnogih prelepih plaža Kube, u koju se uključuje i plaža del Este (Playa del Este) u blizini Kube. Plaža Santa Maria poznata još i kao Havanska Rivijera (Havana Riviera) otkriva tirkiznu boju vode i mekan pesak po čemu su Karibi poznati. Pored navedene, poznate plaže su još i Playa Ancon pored Trinidada, Cayo Coco severno od Ciego De Avila, i plaža Las Tumbas na Guanhacabibes Peninsula.
Zaliv svinja – Priredite sebi emocionalno putovanje u muzej na plaži Giron (Playa Giron), scene američke invazije 1961. godine na zaliv Svinja.
Capitolio – Tura Capitolio u centru Havane. Izgrađena od strane diktatora i podseća na zgradu Američkog kongresa u Vašingtonu (detalji na havanskoj građevini su lepši)
Castillo de la Real Fuerza (zamak) – tumarajte oko Zamka de la Real Fuerza i njegovog muzeja brodogradnje. Najstariji od tri Havanska utvrđenja i dalje postoji, iako je izgrađen na pogrešnom mestu. Podignite čašu Hemingveju u njegovom starom utočištu La Bodeguita del Medio.
Muzej Revolucije – doživite istorijski kontekst moderne Kube. Napolju je Granma, brod u u kojem su se Fidel Castro i preko 80 prognanih pobunjenika vratili na Kubu iz egzila u Meksiku 1956.
Opuštanje na Kajo Largo (Cayo Largo) – Jedna od najlepših plaža Kube nalazi se na malom ostrvu koje je u potpunosti prilagođeno turistima. Do njega se može doći samo avionom, i ovde se mogu videti morske kornjače i njihova mrestilišta
Santa Clara – Posetite revolucionarnu Santa Klaru, spomenik, muzej i mauzolej Če Gevare. Jedino njegovo telo je vraćeno iz Bolivije 1997.godine, 30 godina nakon njegovog hvatanja i pogubljenja. 1959. on i 300 pobunjenika savladani su od strane 3000 Batistinih trupa.

Ponuda u ovoj kategoriji je u pripremi.