018 4100 555 018 25 25 55
list

Mauricijus

Ostrvo Mauricijus spada u jednu od najlepših destinacija na planeti. Prijatna klima, mala vremenska razlika i veliki izbor apartmana i hotela idu u prilog tome da ova destinacija ostane jedan od omiljenih izbora za Vaš odmor iz snova. Mir i opuštanje su prioritet. Posebno za porodice, mladence i golfere, ovo ostrvo je ostvarenje Vašeg sna.

Posrt Luis – glavni grad i najveći na ostrvu. Znamenitosti: utvrđenje Adelaide, policijske barake Le Kasern (Les Casarnes), promenada Port Luis- Kodan (Coudan Waterfront) sa brojnim prodavnicama i restoranima. Za obilazak interesantno: bazar, kineska četvrt i staro pozorište Port Luisa. Pamplemus – grad poznat po botaničkoj bašti iz 1770 godine, površine od oko 25 hektara. Le Morn (Le Morne Brabant) – stena visoka 555m. U njenom podnožju se nalaze neke od najlepših plaža na ostrvu. Ovo je omiljena oblast surfera zbog vetrova koji se tu sudaraju.
Veliki basen (Grand Bassin ili Ganga Talao) – tu se nalazi veliki hram sa statuom boga Šive visok oko 20m i jezero unutar kratera za čiju vodu veruju da je sveta. Tamarin vodopadi – sedam slapova pada sa visene od oko 97m i u dnu formiraju jezerce u kome se može kupati. Šamarel – visoravan na oko 400m nadmorske visine, zaštićeni prirodni rezervat. Najveća atrakcija je zemlja sedam boja. Nekoliko minuta odatle je tačka sa koje se pruža pogled na Šamarel vodopade.
Ekskurzije
Poseta Port Luisu, hipodrom Somp de Mars, botanička bašta, kupanje na čuvenoj plaži Gron Be, Kjurpajp sa stajanjem kraj kratera Tru o Serif ili obilaskom grada Gron Basn…