018 4100 555 018 25 25 55
list

Zanzibar

Zanzibar je autonomni region u Istočnoj Africi, koji pripada Tanzaniji i nalazi se istočno od njene obale. To je arhipelag u Indijskom okeanu nedaleko od obale. Sastoji se od dva veća i mnoštva malih ostrva. Glavni grad je Zanzibar City.

Zanzibar odlikuje tropska klima i toplo vreme tokom cele godine. Ostrva su koralna, sa prelepim plažama sa snežno belim peskom i divljim tropskim šumama u sredini, poznata su i po začinima, istoriji i kulturi. Ova egzotična ostrva su sve popularnija za turiste iz celog sveta

Pijace istoimenog glavnog grada su uvek užurbane, bučne i prošarane mirisom hiljade različitih začina. Stone Town je stari deo grada i proglašen je za svetsku baštinu zbog svog istorijskog i kulturnog značaja. Ostrvo je grаđeno pretežno od korаlnih krečnjаkа, tаko dа vas fascinantni reljefni oblici neće ostaviti ravnodušnim.

Ljubiteljima vodenih sportova Zanzibar takodje ima šta da ponudi. Ronjenje, skijanje na vodi, jedrenje na dasci, tradicionalna plovidba čamcem zvanim “garaua”, kajaking ili pecanje u dubokom moru, samo su delić onog u čemu možete uživati.