018 4100 555 018 25 25 55

Mинистарка Матић: Продужен рок за коришћење заменских ваучера до 31. децембра 2022.

18. новембар 2021.

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић саопштила је да је на данашњој седници Владе Републике Србије усвојена Уредбa о измени уредбе о понуди заменског путовања за туристичко путовање које је отказано или није реализовано услед болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2.

“Новонастала ситуација, којa je проузрокованa пандемијом корона вируса, за последицу има масовна отказивања туристичких путовања, која су делимично или у целости уплаћена закључно са 15. мартом 2020. године, без обзира на период реализације. У интересу самих путника, а у циљу заштите актера туристичке привреде и опстанка бројних агенција и више хиљада радних места, ресорно Министарство за туризам предложило је доношење измене уредбе. Изменом је предвиђено да заменска путовања, дефинисана наведеном уредбом, путник може искористити најкасније до 31. децембра 2022. године”, рекла је министарка Матић.

Матић је додала да уколико се путник одлучи за повраћај износа који је уплатио за нереализовано путовање или је отказано заменско путовање, привредно друштво, друго правно лице или предузетник, који је као организатор путовања продао туристичко путовање из члана 2. ове уредбе дужно је да изврши повраћај уплаћених средстава најкасније до 1. фебруара 2023. године. Могућност издавања понуде на заменско путовање, под условима из ове уредбе односи се и на излете.

Dopis preuzet sa sajta Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Datum 18.11.2021.

LINK kompletnog dopisa ( klikni te )